StartWie ben ikWat is horsmanshipWerken met uw paardLessenWorkshopDemonstratieFoto'sFilmpjesContact
 
 
Tijd voor Winter training

Het is intussen december, de tijd van lange buitenritten is voorbij. Door het onstuimige weer worden de paarden vaak zelf ook wat onstuimig in hun gedrag. Maar deze extra energie van je paard kan je ook in je voordeel gaan gebruiken.

Met het mooie weer is het inmiddels over, maar dat betekent niet dat je stil moet gaan zitten met je paard. juist nu is het tijd om lekker met je paard in de binnenbak of buitenbak aan het werk te gaan, en te werken aan jullie band. Lekker horsemanship doen er zijn talloze oefeningen om te doen om het vertrouwen tussen mens en dier te versterken.

Horsemanship is tenslotte een manier om op een zo natuurlijk mogelijke manier met je paard te werken, en in te spelen op zijn natuurlijk gedrag en behoeftes. En ook de herfst en winter horen er gewoon bij. Waarom dan niet het beste uit deze tijd halen.

Het wordt kouder, en wie bekend is met paarden weet dat de paarden ook wat frisser in de kop zijn. Wild en onstuimig gedrag zijn weer aan de orde van de dag. Maar hoe kan je dit in je voordeel gebruiken? Wat betreft het horsemanship, de paarden staan op scherp prikkels en signalen om hen heen en reageren hier meer op. Hier kan jij gebruik van maken in het samen spel met de mens en zo kan je communicatie  op een speelse manier tot een hoger level brengen.

De wind in je neus, lekker warm aangekleed en aan het werk met je paard. voor informatie over lessen horsemanship in de winter periode klik hier of neem contact met mij op

 
 
Andere blog's
Tijd voor Winter training donderdag 7 december 2017
 
 
Volg mij via - Youtube

Disclaimer Copyright: Bart Oolders